4. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Svíčková na smetaně vlásku sos párek
zdroj: Recepty 24/7

Svíčková na smetaně s vůní vlásku sos párek je pokrm plný chutí a vůní tradiční české kuchyně. Tato lahodná kombinace měkkého a šťavnatého masa ⁤svíčkové, krémové smetanové omáčky a dochuceného páru párků vás rozhodně dostane. Vyzkoušejte tento recept ‌a užijte si nezapomenutelnou ⁤chuťovou expozici!

Suroviny

  • 600g hovězí svíčkové
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 3 mrkve
  • 4 bobkové listy
  • čerstvý tymián, bobkový list, kmín, sůl, pepř
  • 150g muškátového ořechu
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 100g ‌másla
  • hořčice
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 párky

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte máslo ‍a osmahněte na něm​ na kostičky ‍nakrájenou⁣ svíčkovou.
  2. Přidejte ‌na drobné‍ kousky nakrájený‍ česnek, cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev.
  3. Přisypte nakrájený bobkový list, ⁣tymián, kmín, sůlt a pepř. Podlijte trochou vody a nechte dusit asi 1,5 ⁤hodiny.
  4. Přidejte ‍muškátový ořech a promíchejte.
  5. Vymažte plech máslem ⁢a poklopte nakrájenou svíčkovou. Pečte ve vyhřáté troubě asi 30 minut.
  6. V menší pánvi rozpusťte máslo, vmíchejte hladkou mouku a resty vařícího ‍vývaru, přiveďte k varu a chvíli vařte za míchání.
  7. Přidejte smetanu a hořčici, nechte provařit ​a podle⁢ chuti osolte⁤ a opepřete.
  8. Připravte si párky na gril a opečte je z obou‌ stran.
  9. Svíčkovou servírujte ​se smetanovou omáčkou a grilovanými‌ párky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *