4. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rajčatový krém s bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný a osvěžující rajčatový krém s bazalkou, který jistě potěší vaše chuťové buňky. Tento recept je snadný na přípravu a skvěle se hodí jako lehká a zdravá svačina. Užijte si plnou chuť rajčat a aromatickou bazalku v jednom lahodném pokrmu!

Suroviny

  • 1 kg rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička cukru
  • čerstvá bazalka
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli a česnek, až lehce zesklovatí.
  3. Přidáme nakrájená rajčata a vaříme asi 15 minut, dokud rajčata nezměknou.
  4. Přidáme cukr, sůl a pepř a necháme krátce provařit.
  5. Poté směs rozmixujeme do hladké konzistence a přidáme nasekanou bazalku.
  6. Krém můžeme ještě překrýt listy čerstvé bazalky a podávat teplý nebo studený.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *