4. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné Tajské zeleninové curry se smetanou, které spojuje exotické bylinky a koření s krémovou texturou. Tento recept je ideální pro milovníky thajské kuchyně a vegetariány. Podívejte se na náš jednoduchý návod a připravte si lahodné jídlo plné chutí a vůní Asie.
Suroviny
- 1 středně velká cuketa
- 1 mrkev
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce zeleninového oleje
- 4 lžíce zeleninového curry pasty
- 400 ml kokosového mléka
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpálíme zeleninový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájenou cuketu, mrkev a papriku a dusíme do změknutí zeleniny.
- Přidáme zeleninovou curry pastu a promícháme.
- Zalijeme kokosovým mlékem a necháme vařit asi 10 minut.
- Přilijeme smetanu ke šlehání a necháme provařit dalších 5 minut.
- Podle chuti dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme s rýží nebo thajskými nudlemi.