4. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný hummus s tahini a granátovými semínky! Tento jednoduchý recept kombinuje klasickou chuť cizrny s jemnou texturou a osvěžujícími granátovými semínky. Ideální jako dip nebo příloha k různým pokrmům. Objevte novou oblíbenou pochoutku plnou vitamínů a minerálů!
Suroviny
- 1 plechovka cizrny (cca 400g), odklopená a opláchnutá
- 3 stroučky česneku, oloupané
- 2 lžíce tahini pasty
- šťáva z 1 citronu
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- granátová jablka, na ozdobení
Postup
- V mixéru nebo food processoru rozmixujte cizrnu, oloupané stroučky česneku, tahini pastu, citronovou šťávu a olivový olej dohladka.
- Přidejte sůl a pepř dle chuti a mixujte, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
- Přendejte hummus do mističky a ozdobte ho granátovými semínky.
- Podávejte s domácím chlebem nebo zeleninovými tyčinkami.