4. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Hummus s tahini a granátovými semínky.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný hummus s tahini a granátovými semínky! Tento jednoduchý recept kombinuje klasickou chuť cizrny s jemnou texturou a osvěžujícími granátovými semínky. Ideální jako dip nebo příloha k různým pokrmům. Objevte novou oblíbenou pochoutku plnou vitamínů a minerálů!

Suroviny

  • 1 plechovka cizrny (cca 400g), odklopená a opláchnutá
  • 3 stroučky česneku, oloupané
  • 2 lžíce tahini pasty
  • šťáva z 1 citronu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • granátová jablka, na ozdobení

Postup

  1. V mixéru nebo food processoru rozmixujte cizrnu, oloupané stroučky česneku, tahini pastu, citronovou šťávu a olivový olej dohladka.
  2. Přidejte sůl a pepř dle chuti a mixujte, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
  3. Přendejte hummus do mističky a ozdobte ho granátovými semínky.
  4. Podávejte s domácím chlebem nebo zeleninovými tyčinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *