4. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s hubami a šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné italské risotto s hubami a šafránem. Tento bohatý a aromatický pokrm je skvělou volbou pro milovníky houb a luxusních příchutí. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si lahodnou kombinaci kvalitních ingrediencí ve vaší kuchyni. Buon appetito!

Suroviny

  • 200 g rýže na risotto
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 100 g hub (například žampiony nebo sušené houby)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml bílého vína
  • šafránové vlákno
  • sůl, pepř, olivový olej
  • parmazán (opcionálně)

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na oleji cibuli a česnek nakrájené na drobno. Přidáme nakrájené houby a dusíme, dokud nezměknou.
  2. Přidáme rýži a restujeme, dokud se rýže neproskloví. Přilijeme víno a necháme vypařit.
  3. Postupně přiléváme horký vývar a vaříme za občasného míchání, až rýže absorbuje veškerou tekutinu. Pokračujeme takto asi 18-20 minut.
  4. Přidáme šafrán, promícháme a ochutnáme solí a pepřem. Podle chuti můžeme přidat parmazán.
  5. Risotto necháme odstát pár minut a pak podáváme posypané nasekanou petrželkou nebo dalšími bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *