4. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Zeleninový kari s rýží je chutná a zdravá vegetariánská varianta tradičního indického jídla. Tento recept je plný lahodných exotických chutí a je snadno připravitelný doma. Zelenina je bohatá na živiny a spolu s aromatickými kari kořením vytváří dokonalou kombinaci pro vaše chuťové buňky. Podávejte s plátky limetky a bylinkami pro skvělý zážitek z jídla. Na co ještě čekáte? Vyzkoušejte tento fantastický recept hned teď!
Suroviny
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 paprika
- 1 cuketa
- 200g hrášku
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžíce kari koření
- 200g vařené rýže
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, papriku a cuketu a dusíme do měkka.
- Přidáme hrášek, kari koření, kokosové mléko a mícháme do zhoustnutí omáčky.
- Přidáme vařenou rýži a promícháme do zahřátí.
- Případně dochutíme solí a pepřem a podáváme.