4. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné sushi z čerstvého lososa a avokáda s křupavou vrstvou ricekrunch. Skvělá kombinace chutí a textury, která vás dostane na první sousto. Sushi, které si zamilujete na první pokus!
Suroviny
- 200g sushirice
- 300ml vody
- 100ml rýžového octa
- 2 lžičky cukru
- 1 lžička soli
- 200g čerstvého lososa
- 1 avokádo
- 1 balení ricekrunch
- Sojová omáčka a zázvor k podávání
Postup
- Rýži důkladně propláchněte pod tekoucí vodou, dokud voda nebude průzračná. Poté vařte rýži s vodou a nechte ji vychladnout.
- V malé míse smíchejte rýžový ocet, cukr a sůl a přilijte směs k odpočinuté rýži. Dobře promíchejte a nechte odstát.
- Lososa a avokádo nakrájejte na tenké plátky.
- Na bambusový podložku položte list nori, rozetřete vrstvu rýže na nori a na horní část položte plátek lososa a avokáda.
- S pomocí bambusové podložky zavinete nori do válečku a nakrájejte na kousky asi 1 cm široké.
- Potřete kousky sushi ricekrunch a podávejte s sojovou omáčkou a zázvorem.