4. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vypravte se na chuťovou cestu s lahodnou kuřecí polévkou s rýží, známou také pod názvem „Zandík“. Tento tradiční český recept je plný chuti a vůně, které zahřejí vaše srdce i žaludek. Připravte si tento lahodný pokrm a užijte si skvělou chuťovou orgii!
Suroviny
- 500g kuřecího masa (na kostech)
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1/2 celerové hlízy
- 100g rýže
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř, nové koření, bobkový list
Postup
- Na oleji osmahneme na kostkovanou cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, celer) a krátce osmahneme.
- Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a zprudka opečeme.
- Nalijeme vodu, aby byly suroviny ponořené, osolíme, opepříme, přidáme nové koření a bobkový list.
- Nechejte vařit asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
- Poté vyjmeme maso, zbavíme ho kostí a nakrájíme na menší kousky.
- Přidáme rýži a vaříme dalších 15-20 minut, dokud není rýže uvařená.
- Přidáme masové kousky zpět do polévky a dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
- Podáváme s čerstvým chlebem nebo třeba s křupavým cibulovým koblížkem.