4. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Hrníčkový chilli masala syrovek
zdroj: Recepty 24/7

Hrníčkový chilli masala syrověk je lahodná a pikantní chuťová bomba, která okouzlí vaše chuťové buňky. Tento recept kombinuje klasické indické koření s hrníčkovou metodou vaření, což mu dodává jedinečnou a intenzivní chuť. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a dopřejte si skvělou večeři plnou exotiky.

Suroviny

  • 1 hrnek syrových červených fazolí
  • 1 hrnek syrových quinoi
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 rajče
  • 1 hrnek kuřecího vývaru
  • 1 lžička chilli koření
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájenou papriku a rajče a smažíme do měkka.
  3. Přidáme chilli koření, koriandr, kmín, sůl a pepř a promícháme.
  4. Přidáme syrové fazole a quinou a zalijeme kuřecím vývarem.
  5. Plátek potřeme poklicí a vaříme na mírném ohni asi 20 minut, dokud fazole nezměknou a quinoa nezvlhne.
  6. Po uvaření necháme odstát asi 5 minut a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *