4. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hrníčkový chilli masala syrověk je lahodná a pikantní chuťová bomba, která okouzlí vaše chuťové buňky. Tento recept kombinuje klasické indické koření s hrníčkovou metodou vaření, což mu dodává jedinečnou a intenzivní chuť. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a dopřejte si skvělou večeři plnou exotiky.
Suroviny
- 1 hrnek syrových červených fazolí
- 1 hrnek syrových quinoi
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 rajče
- 1 hrnek kuřecího vývaru
- 1 lžička chilli koření
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájenou papriku a rajče a smažíme do měkka.
- Přidáme chilli koření, koriandr, kmín, sůl a pepř a promícháme.
- Přidáme syrové fazole a quinou a zalijeme kuřecím vývarem.
- Plátek potřeme poklicí a vaříme na mírném ohni asi 20 minut, dokud fazole nezměknou a quinoa nezvlhne.
- Po uvaření necháme odstát asi 5 minut a můžeme podávat.