4. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit chutí domácího kořeněného hovězího guláše s lahodnou rýží. Vyzkoušejte recept plný aromatických bylinek a dochucovadel, které vaření povýší na zcela novou úroveň. Skvělá varianta tradičního českého pokrmu!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička majoránky
- 400g rajčatového protlaku
- sůl a pepř podle chuti
- vařená rýže
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájené maso a za občasného míchání osmažíme dozlatova.
- Přidáme mletou papriku, kmín, koriandr a majoránku a necháme chvíli restovat.
- Přilijeme rajčatový protlak, osolíme, opepříme a podusíme do měkka.
- Podáváme s vařenou rýží.