4. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Smažený kapr s bramborem.
zdroj: Recepty 24/7

Smažený kapr s bramborem je tradiční české jídlo, které chutná skvěle a je oblíbené především ⁣na Vánoce. Kapr je naložený v trojobalu a smažený dozlatova, přičemž ho doprovází křupavé brambory opečené na sádle. Tento recept je skvělou volbou pro‍ všechny milovníky​ rybích pokrmů s tradiční příchutí. Zkuste ho⁤ již dnes!

Suroviny

  • 1 kapr (cca 1,5 kg)
  • 4 středně velké brambory
  • hladká mouka
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Očistěte a nakrájejte kapra na porce.
  2. Očistěte brambory‌ a nakrájejte je na plátky.
  3. Připravte si talíř se hladkou moukou a osolte a opepřete každý kousek kapra.
  4. Kapra obalte v mouce a opečte na rozpáleném olivovém oleji dozlatova.
  5. Po upečení kapra opečte brambory na téže pánvi, dokud nebudou ​zlatavé a křupavé.
  6. Smaženého kapra podávejte‌ s opečenými brambory a podle chuti můžete přidat citronový dresink⁣ nebo tatarku.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *