4. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Smažený kapr s bramborem je tradiční české jídlo, které chutná skvěle a je oblíbené především na Vánoce. Kapr je naložený v trojobalu a smažený dozlatova, přičemž ho doprovází křupavé brambory opečené na sádle. Tento recept je skvělou volbou pro všechny milovníky rybích pokrmů s tradiční příchutí. Zkuste ho již dnes!
Suroviny
- 1 kapr (cca 1,5 kg)
- 4 středně velké brambory
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup
- Očistěte a nakrájejte kapra na porce.
- Očistěte brambory a nakrájejte je na plátky.
- Připravte si talíř se hladkou moukou a osolte a opepřete každý kousek kapra.
- Kapra obalte v mouce a opečte na rozpáleném olivovém oleji dozlatova.
- Po upečení kapra opečte brambory na téže pánvi, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
- Smaženého kapra podávejte s opečenými brambory a podle chuti můžete přidat citronový dresink nebo tatarku.