4. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi-čigae s hovězím masem je tradiční korejská polévka plná lahodných chutí. Recept kombinuje pikantní kimchi, šťavnaté hovězí maso a další ingredience, které vytvářejí bohatou a sladce pikantní omáčku. Připravte si tento lahodný pokrm doma a zkuste kousek Koreje na talíři.
Suroviny:
- 400 g hovězího masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 150 g kimchi
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oleje
- 1 l vody
- hrst zelené cibulky na ozdobu
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm na kostky nakrájené maso.
- Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte, dokud cibule nezezlne.
- Přidejte kimchi a restujte asi 5 minut.
- Přilijte vodu a přiveďte k varu. Poté snižte plamen a nechte vařit asi 20 minut.
- Přidejte sójovou omáčku a nechte provařit dalších 5 minut.
- Po uvaření můžete podávat ozdobené posekanou zelenou cibulkou.