4. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto se hříbkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné italské risotto se hříbkami doma! Tento recept je plný aromatického koření, jemného sýra a nadýchaných zrn rýže, které se perfektně doplňují s plátky čerstvých hříbků. Skvělá volba pro vegetariány i všechny milovníky rýže. Sledujte náš jednoduchý krok za krokem průvodce a uvařte si skvělý pokrm plný chuti a lahodně krémové konzistence.

Suroviny

  • 250g rýže na risotto
  • 200g čerstvých hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 50g másla
  • 50g parmazánu
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte na plátky nakrájené hříbky a restujte, dokud nezbaví vody.
  3. Přidejte rýži a poduste až dozlatova.
  4. Přilijte víno a vařte, dokud nevypaří alkohol.
  5. Postupně přilévejte horký vývar, neustále míchejte a přilévejte další vývar až do úplného změknutí rýže.
  6. Nakonec vmíchejte máslo, nastrouhaný parmazán a dochuťte solí a pepřem.
  7. Smažte si další hříbky na másle a použijte je jako dekoraci na hotové risotto.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *