4. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Pečená dýně s červenou cizrnou
zdroj: Recepty 24/7

Objednáváte si vegetariánské jídlo plné chuti? Vyzkoušejte recept na pečenou dýni s červenou cizrnou. Tento lahodný pokrm je plný vlákniny a bílkovin, zároveň je ideální pro vychutnání si chuti dýně. Získáte tak dokonalou kombinaci sladkosti dýně a kořeněné chuti cizrny. Nezapomeňte na vhodné koření a čerstvé bylinky pro dokonalou chuť!

Suroviny

  • 1 menší dýně hokkaido
  • 1 plechovka červené cizrny
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • koření podle chuti (např. koriandr, kmín, kurkuma)

Postup

  1. Dýni omyjeme, rozkrojíme na poloviny a vydlabeme semínka.
  2. Na plechu smícháme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, olivový olej a koření.
  3. Dýně nakrájíme na menší kousky a přidáme je na plech k cibuli.
  4. Ocákáme a opepříme podle chuti.
  5. Předehřejeme troubu na 200 stupňů a pečeme asi 20-30 minut, dokud dýně nezměknou.
  6. Přidáme odkapanou cizrnu a dáme péct ještě asi 10 minut.
  7. Po upečení můžeme podávat jako přílohu k masu nebo samostatný vegetariánský pokrm.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *