4. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Objednáváte si vegetariánské jídlo plné chuti? Vyzkoušejte recept na pečenou dýni s červenou cizrnou. Tento lahodný pokrm je plný vlákniny a bílkovin, zároveň je ideální pro vychutnání si chuti dýně. Získáte tak dokonalou kombinaci sladkosti dýně a kořeněné chuti cizrny. Nezapomeňte na vhodné koření a čerstvé bylinky pro dokonalou chuť!
Suroviny
- 1 menší dýně hokkaido
- 1 plechovka červené cizrny
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- olivový olej
- sůl, pepř
- koření podle chuti (např. koriandr, kmín, kurkuma)
Postup
- Dýni omyjeme, rozkrojíme na poloviny a vydlabeme semínka.
- Na plechu smícháme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, olivový olej a koření.
- Dýně nakrájíme na menší kousky a přidáme je na plech k cibuli.
- Ocákáme a opepříme podle chuti.
- Předehřejeme troubu na 200 stupňů a pečeme asi 20-30 minut, dokud dýně nezměknou.
- Přidáme odkapanou cizrnu a dáme péct ještě asi 10 minut.
- Po upečení můžeme podávat jako přílohu k masu nebo samostatný vegetariánský pokrm.