4. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Soto ayam je tradiční indonéská polévka plná lahodných chutí a koření. Tento recept přináší tradiční indonéskou chuť a vůni domácí kuchyně. Perfektní kombinace kuřecího masa, zeleniny a koření, která rozhřeje každého milovníka exotické kuchyně. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést do exotických kulinářských dobrodružství Indonésie.
Suroviny
- 500g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
- 2 litry kuřecího vývaru
- 4 hřebíčky
- 2 kuličky nového koření
- 1 lžička kurkumy
- 4 stroužky česneku (nasekané)
- 1 cibule (nakrájená)
- 2 cm kousek zázvoru (nasekaný)
- lžíce oleje
- 100g rýže
- sůl a pepř
- šťáva z 1 limetky
- koriandr jako ozdoba
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli, česnek a zázvor, dokud nezačnou vonět.
- Přidejte kousky kuřecího masa a osmažte dozlatova.
- Přidejte vývar, hřebíčky, nové koření, kurkumu a nechte vařit do měkka.
- Přidejte rýži a vařte, dokud není měkká.
- Přidejte sůl, pepř a limetkovou šťávu podle chuti.
- Na závěr ozdobte koriandrem a podávejte horké.