4. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Domácí bramborové knedlíky se škvarkama.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na lahodné bramborové‍ knedlíky ⁤se škvarkama, které zaručeně potěší vaše chuťové buňky. S⁢ tímto tradičním ‌pokrmem si můžete dopřát pravou ⁢domácí atmosféru a‌ pořádnou ‌porci nostalgie. Naučte se, jak‌ jednoduše a ⁣rychle připravit tyto lahodné knedlíky a oslavte tradiční českou kuchyni.

Suroviny

  • 500g brambor
  • 250g hladké‍ mouky
  • 1 ⁣vejce
  • 100g škvarků
  • sůl

Postup

  1. Brambory⁤ uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout.
  2. Natřeme je na jemno nastrouhaném struhadle a smícháme s‌ moukou, vejcem a špetkou​ soli.
  3. Vzniklé‌ těsto hněteme do hladka a tvarujeme malé knedlíky.
  4. V⁤ hrnci s vroucí osolenou vodou knedlíky vaříme do změknutí, asi 15-20 minut.
  5. Mezitím na pánvi ‍orestujeme škvarky, dokud nezačnou lehce křupat.
  6. Uvařené knedlíky sceďte a podávejte⁤ posypané ‍restovanými škvarky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *