3. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Objednejte si naše lahodné lasagne bolognese s bohatou béchamelovou omáčkou, která rozhýbá vaše chuťové buňky. Naučte se připravit tuto tradiční italskou pochoutku a udělejte si radost i svým blízkým!
Suroviny
- 500g hovězího mletého masa
- 200g sušených lasagnií
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g krájených rajčat
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl, pepř
- olej na smažení
Bechamelová omáčka
- 50g másla
- 50g hladké mouky
- 500ml mléka
- sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup
- Na troše oleje osmahneme cibuli a česnek, přidáme mleté maso a smažíme dozlatova. Přidáme rajčata, protlak, oregano, osolíme a opepříme. Necháme krátce povařit.
- V omáčce připravíme bechamelovou omáčku. Rozpustíme máslo, vmícháme hladkou mouku a postupně přilijeme mléko za stálého míchání. Osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku.
- Do zapékací mísy nejdříve naneseme trochu bolognese omáčky, pak vrstvíme lasagne plátky a střídáme s bolognese omáčkou a bechamelovou omáčkou. Poslední vrstvu tvoříme z bechamelové omáčky.
- Předehřejeme troubu na 180°C a lasagne pečeme ve vyhřáté troubě asi 30-40 minut, dokud nezezlátne.
- Lasagne bolognese s béchamelovou omáčkou můžeme podávat posypané nastrouhaným parmazánem a ozdobené natrhanou bazalkou. Dobrou chuť!