3. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Lasagne bolognese s béchamelovou omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

Objednejte si naše lahodné lasagne bolognese s bohatou béchamelovou omáčkou, která rozhýbá vaše chuťové buňky. Naučte se připravit tuto tradiční italskou pochoutku a udělejte si radost i svým blízkým!

Suroviny

  • 500g hovězího mletého masa
  • 200g sušených lasagnií
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400g krájených rajčat
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Bechamelová omáčka

  • 50g másla
  • 50g hladké mouky
  • 500ml mléka
  • sůl, pepř, muškátový oříšek

Postup

  1. Na troše oleje osmahneme cibuli a česnek, přidáme mleté maso a smažíme dozlatova. Přidáme rajčata, protlak, oregano, osolíme a opepříme. Necháme krátce povařit.
  2. V omáčce připravíme bechamelovou omáčku. Rozpustíme máslo, vmícháme hladkou mouku a postupně přilijeme mléko za stálého míchání. Osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku.
  3. Do zapékací mísy nejdříve naneseme trochu bolognese omáčky, pak vrstvíme lasagne plátky a střídáme s bolognese omáčkou a bechamelovou omáčkou. Poslední vrstvu tvoříme z bechamelové omáčky.
  4. Předehřejeme troubu na 180°C a lasagne pečeme ve vyhřáté troubě asi 30-40 minut, dokud nezezlátne.
  5. Lasagne bolognese s béchamelovou omáčkou můžeme podávat posypané nastrouhaným parmazánem a ozdobené natrhanou bazalkou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *