3. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento chutný recept na Marockou tajin s hovězím masem, tradiční marocké jídlo plné exotických koření a omáček. S tímto receptem si jednoduše připravíte lahodné jídlo, které potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše blízké. Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si skvělou večeři plnou orientálních vůní a chutí.
Suroviny
- 500g hovězího masa (na kostkách)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 papriky (červená a zelená)
- 2 rajčata
- 100g oliv
- 100g sušených švestek
- 100g mandlek
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička skořice
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
- 1 lžička sladké papriky
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm na kostky nakrájené hovězí maso.
- Přidáme na plátky nakrájenou cibuli a stroužky prolisovaného česneku a restujeme, dokud cibule nezezlátne.
- Přidáme na proužky nakrájené papriky a osmahneme je.
- Přisypeme na kostky nakrájená rajčata, olivy, na čtvrtiny nakrájené sušené švestky a mandle.
- Přidáme koření – kurkumu, skořici, koriandr, zázvor, sladkou papriku, sůl a pepř.
- Zalijeme trochou vody, zakryjeme poklicí a vaříme na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
- S podušenou rýží podáváme horké. Dobrou chuť!