3. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na italskou Carbonara těstovinu doma. Carbonara pasta je jednoduchý a rychlý recept s vajíčky, sýrem a slaninou, který potěší vaše chuťové buňky. Sledujte náš snadný krok za krokem návod a užijte si lahodný jídlo plné chutí!
Suroviny
- 400g špaget
- 200g pancetty
- 4 žloutky
- 100g parmazánu
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Postup
- Na pánvi orestujte pancettu a nakrájenou do drobných kostiček.
- V hrnci uvařte špagety al dente podle návodu na obalu.
- V míse smíchejte žloutky, nastrouhaný parmazán a pepř.
- Špagety sceďte a smíchejte s pancettou, aby se dobře propojily chutě.
- Poté přidejte žloutkovou směs a promíchejte (pokud je těstovina horká, žloutky zahřejí a zhoustnou omáčku).
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.