3. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou kořeněnou fazolovou polévku s koriandrem, která vám zahřeje bříško i duši. Tato tradiční chuťová bomba je plná výrazných koření a bylinek, které dokonale doplní chuťové receptory vašeho jazyka. Nechte se unést vůní koriandru a pořádnou dávkou vitamínů. Zaručeně si pochutnáte na každém lžící. Sledujte náš recept a staňte se šéfkuchařem domácí kuchyně.
Suroviny
- 200g sušených fazolí
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 l vody
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mletého koriandru
- Soľ, korenie
- Čerstvý koriandr na ozdobení
Postup
- Fazole namočte přes noc. Ráno je opláchněte.
- Cibuli nakrájejte na drobné kostičky a orestujte na oleji ve velkém hrnci.
- Přidejte na kolečka nakrájený česnek a nakrájenou mrkev. Orestujte do zlatova.
- Přidejte fazole, zalijte vývarem a vodou.
- Přidejte kmín, papriku, koriandr, soľ a korenie. Vařte na mírném ohni asi 1-2 hodiny, dokud fazole nezměknou.
- Před podáváním ozdobte nasekaným čerstvým koriandrem.