3. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kořeněná cizrna s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Kořeněná cizrna s rýží je lahodná a zdravá vegetariánská pochoutka, která potěší vaše chuťové buňky i vaše tělo. Tento recept je bohatý na bílkoviny a vlákninu a je ideální volbou pro lehký a vyvážený oběd nebo večeři. Vyzkoušejte ho a uvidíte, jak si ho oblíbíte!

Suroviny

  • 1 hrnek cizrny
  • 2 hrnky vody
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 rajče
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička kurkuma koření
  • 1 lžička mletý zázvor
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení
  • vařená rýže na podávání

Postup

  1. Cizrnu namočte přes noc ve vodě nebo vařte ve vodě cca 1 hodinu, dokud nebude měkká.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm najemno nakrájenou cibuli.
  3. Přidejte na drobné kousky nakrájený česnek a rajče.
  4. Přidejte koření – kari, kurkumu, zázvor, sůl a pepř. Smíchejte dobře.
  5. Přidejte uvařenou cizrnu a nechte restovat asi 5 minut. Pokud se směs zdá příliš suchá, přidejte trochu vody.
  6. Servírujte s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *