3. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit chutí lahodné parmazánové kachny s pomeranči. Tento recept spojuje křehké maso kachny s aromatickými příchutěmi parmazánu a pomerančů, což vytváří dokonalou kombinaci sladkého a slaného. Vyzkoušejte tento extravagantní pokrm a okořeňte svůj jídelníček novými lahůdkami.
Suroviny
- 1 kachna (cca 2 kg)
- 100g strouhaného parmazánu
- 2 pomeranče
- 3 stroužky česneku
- sůl, pepř
- svařený bramborový salát k podávání
Postup
- Kachnu očistěte a podle libosti vyklepněte. Můžete ji nařezat na porce, nebo celou upéct.
- V míse smíchejte parmazán s prolisovaným česnekem, osolte, opepřete a promíchejte.
- Kachnu potřete směsí z parmazánu a česneku, dejte do pekáče a zalijte trochou vody.
- Položte na kachnu tenké plátky pomeranče a důkladně ji zavařte do pečícího papíru.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů a dejte kachnu do trouby. Pečte přibližně 2 hodiny, nebo dokud není kachna zlatavá a propečená.
- Po upečení nechte kachnu trochu vychladnout a podávejte s svařeným bramborovým salátem.