3. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Parmezánová kachna s pomeranči.
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit chutí lahodné parmazánové kachny s pomeranči. Tento recept spojuje křehké maso kachny s aromatickými příchutěmi parmazánu a pomerančů, což vytváří dokonalou kombinaci sladkého a slaného. Vyzkoušejte tento extravagantní pokrm a okořeňte svůj jídelníček novými lahůdkami.

Suroviny

  • 1 kachna (cca 2 kg)
  • 100g strouhaného parmazánu
  • 2 pomeranče
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • svařený bramborový salát k podávání

Postup

  1. Kachnu očistěte a podle libosti vyklepněte. Můžete ji nařezat na porce, nebo celou upéct.
  2. V míse smíchejte parmazán s prolisovaným česnekem, osolte, opepřete a promíchejte.
  3. Kachnu potřete směsí z parmazánu a česneku, dejte do pekáče a zalijte trochou vody.
  4. Položte na kachnu tenké plátky pomeranče a důkladně ji zavařte do pečícího papíru.
  5. Předehřejte troubu na 180 stupňů a dejte kachnu do trouby. Pečte přibližně 2 hodiny, nebo dokud není kachna zlatavá a propečená.
  6. Po upečení nechte kachnu trochu vychladnout a podávejte s svařeným bramborovým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *