3. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na tradiční indické jídlo? Vyzkoušejte náš recept na lahodné kuře korma s voňavou rýží. Toto jemné a kořeněné jídlo vás okouzlí svou chutí a vůní. Naučte se, jak připravit toto lahodné jídlo a překvapte své blízké exotickou večeří plnou příchutí Indie. S naším receptem na kuře korma s rýží se stanete skvělým kuchařem. Užijte si to!
Suroviny
- 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 2 cibule nakrájené na drobné kousky
- 3 stroužky česneku utřené na kaši
- 1 červená paprika nakrájená na proužky
- 2 rajčata nakrájená na malé kousky
- 200ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce korma koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli s česnekem dozlatova.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a restujeme, dokud nezezlátne.
- Přidáme korma koření, kmín, kurkumu, sůl a pepř a promícháme.
- Přidáme nakrájenou papriku a rajčata a dusíme pod pokličkou, dokud maso není měkké.
- Přilijeme smetanu ke šlehání a necháme provařit pár minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Podáváme s vařenou rýží.