3. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Tradiční sushi z lososa.
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si tradiční japonskou lahůdku – sushi z lososa! S jemným a lahodným lososovým masem na kousku klející rýže představuje toto sushi skvělou volbu pro milovníky mořských dobrot. Sushi z lososa je perfektní alternativou pro ty, kteří preferují svěží a zdravé suroviny. Vyzkoušejte tento recept a připravte si vlastní oblíbené sushi doma!

Suroviny

  • 200g sushiové rýže
  • 300g čerstvého lososa
  • Nori řasy
  • Rýžový ocet
  • Cukr
  • Sója omáčka
  • Wasabi
  • Ingredience dle chuti (např. avokádo, okurka)

Postup

  1. Umyjte rýži ve studené vodě, dokud voda není průhledná. Přidejte vodu a vařte rýži podle návodu na obalu. Po uvaření nechte rýži odstát a vychladnout.
  2. Namíchejte rýžový ocet, cukr a sůl do misky a smíchejte s vlažnou rýží. Nechte rýži vychladnout na pokojovou teplotu.
  3. Lososa nakrájejte na tenké plátky. Pokud používáte další ingredience, nakrájejte je také na tenké plátky.
  4. Připravte si bambusový váleček a položte na něj list nori řasy. Rozložte capriccio na nori řasu a nasaďte plátek lososa a další ingredience podle chuti.
  5. S pomocí bambusového válečku stočte nori řasu do rolky. Nakrájejte rolky na menší kousky pomocí ostrého nože.
  6. Servírujte s wasabi, sójovou omáčkou a dalšími přílohami podle chuti. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *