3. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na tradiční libanonské jídlo – Kibbeh plněné datle a ořechy. Tento lahodný pokrm kombinuje mleté maso s bulgurem, který je plněný sladko-kyselými datlemi a křupavými ořechy. Naučte se připravit tuto lahůdku doma a okouzlete své chuťové buňky exotickým zážitkem!
Suroviny
- 250 g mletého masa (hovězího nebo jehněčího)
- 1 cibule
- 1 šálek bulguru
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 šálku datlí
- 1/2 šálku ořechů (například vlašských nebo lískových)
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej na smažení
Postup
- Nejprve si připravíme náplň. Datle nakrájíme na menší kousky a ořechy jemně nasekáme.
- V misce smícháme mleté maso, nakrájenou cibuli, bulgur a koření. Dobře promícháme a necháme odpočinout asi 30 minut.
- Mezitím si připravíme kibbeh. Vezmeme malou porci těsta a vytvarujeme do tvaru placaté kuličky. Do středu uděláme důlek a naplníme ho směsí datlí a ořechů. Důlek dobře uzavřeme, aby náplň nevytékala.
- Kibbeh poté osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.
- Hotové kibbeh můžeme podávat s hummusem nebo jogurtem a čerstvou zeleninou.