3. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Soto ayam je tradiční indonéská kuřecí polévka plná lahodných exotických chutí a vůní. Tato omamná a sytá polévka se vyrábí z kuřecího masa, jarní cibulky, rajčat, citronové trávy a dalších aromatických bylinek. Připravte si toto lahodné jídlo doma a užijte si chuťovou explozi indonéské kuchyně.
Suroviny
- 500g kuřecích stehenních
- 6 hřebíčků
- 1 lžička kurkumy
- 2 litry vývaru
- 4 hřebeny citronové trávy
- 4 česnekové stroužky
- 2 plátky zázvoru
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 200g nudlí
- 2 rajčata
- hrst koriandru
- 4 vejce
Postup
- Na pánvi opečeme kuřecí stehenní dozlatova.
- Do hrnce přivedeme vývar k varu, přidáme hřebíčky, kurkumu, citronovou trávu, strouhaný zázvor, cukr a sůl.
- Přidáme do vývaru opečené kuřecí stehenní a necháme vařit asi 30 minut.
- V dalším hrnci uvaříme nudle podle návodu na obalu.
- Rajčata nakrájíme na plátky, opatrně oloupeme vejce a nakrájíme na půlky.
- Hotovou polévku servírujeme s uvařenými nudlemi, rajčaty, vajíčky a nastrouhaným koriandrem.