3. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Soto ayam – indonéská kuřecí polévka
zdroj: Recepty 24/7

Soto ayam je tradiční indonéská kuřecí polévka plná lahodných exotických chutí a vůní. Tato omamná a sytá polévka se vyrábí z kuřecího masa, jarní cibulky, rajčat, citronové trávy a dalších aromatických bylinek. Připravte si toto lahodné jídlo doma a užijte si chuťovou explozi indonéské kuchyně.

Suroviny

  • 500g kuřecích stehenních
  • 6 hřebíčků
  • 1 lžička kurkumy
  • 2 litry vývaru
  • 4 hřebeny citronové trávy
  • 4 česnekové stroužky
  • 2 plátky zázvoru
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 200g nudlí
  • 2 rajčata
  • hrst koriandru
  • 4 vejce

Postup

  1. Na pánvi opečeme kuřecí stehenní dozlatova.
  2. Do hrnce přivedeme vývar k varu, přidáme hřebíčky, kurkumu, citronovou trávu, strouhaný zázvor, cukr a sůl.
  3. Přidáme do vývaru opečené kuřecí stehenní a necháme vařit asi 30 minut.
  4. V dalším hrnci uvaříme nudle podle návodu na obalu.
  5. Rajčata nakrájíme na plátky, opatrně oloupeme vejce a nakrájíme na půlky.
  6. Hotovou polévku servírujeme s uvařenými nudlemi, rajčaty, vajíčky a nastrouhaným koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *