3. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Zdravý a chutný recept na falafel plněný zelím a rozinkami. Tento vegetariánský pokrm je plný bílkovin a vlákniny a zároveň nabízí bohatou chuťovou paletu díky kombinaci koření a sladkých rozinek. Vyzkoušejte tento lahodný falafel a užijte si zdravou a vyváženou stravu plnou chutí.
Suroviny
- 1 konzerva cizrny (400g)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/2 hrnku nasekaného zelí
- 2 lžíce rozinek
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička sladké papriky
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
Postup
- Nejprve si cizrnu opláchněte pod tekoucí vodou a nechte ji odkapat.
- V mixéru rozmixujte cizrnu společně s cibulí, česnekem, kmínem, koriandrem, sladkou paprikou, solí a pepřem.
- Přidejte nasekané zelí a rozinky a vše promíchejte dohromady.
- Z hmoty vytvořte menší kuličky, které poté lehce rozploťte do tvaru placiček.
- Na pánvi si rozehřejte olej a placičky smažte z obou stran dozlatova.
- Hotové falafely můžete podávat například s hummusem nebo jogurtovou omáčkou.