3. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Tiramisu – italský dezert se žloutky.
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se unést lahodným italským dezertem se žloutky – Tiramisu. S námi snadno připravíte tento klasický recept plný kávové chuti a krému. Bon appétit!

Suroviny

  • 250g mascarpone
  • 100g cukru
  • 3 žloutky
  • 1 sklenice espressa
  • 100g sušenek (např. ladyfingers)
  • kakao

Postup

  1. Smíchejte mascarpone s cukrem a žloutky ve velké míse, dokud nezískáte krémovou konzistenci.
  2. Podlitím sušenek espressem připravíme podklad, do kterého následně vložíme vrstvu krému.
  3. Opakujeme vrstvení sušenek namočených v espressu a krému mascarpone, až spotřebujeme všechny suroviny.
  4. Dezert necháme alespoň dvě hodiny odpočinout v lednici.
  5. Před podáváním posypeme vrstvu kakaa.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *