3. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Veganské čokoládové muffiny s banány.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento skvělý recept na veganské čokoládové muffiny s banány! Jednoduché a rychlé pečivo, které si zamilují i ti, kteří neholdují živočišným produktům. S trochou kreativity a zdravých surovin si můžete dopřát sladkou chuť a radost z pečení, aniž byste porušili veganskou dietu. Zkuste tento lahodný recept ještě dnes a buďte překvapeni jeho bohatou chutí a vláčností!

Suroviny

  • 2 zralé banány
  • 1/3 šálku rostlinného mléka (např. sójové, mandlové nebo ovesné)
  • 1/4 šálku rostlinného oleje (kokosový, řepkový apod.)
  • 1/2 šálku hladké mouky
  • 1/3 šálku kakaa
  • 1/2 šálku třtinového cukru
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička octa (bílý nebo jablečný)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • rostlinný olej nebo květáková náplň na vymazání formiček

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a připravte si formičky na muffiny.
  2. V míse rozmixujte banány, rostlinné mléko, rostlinný olej, vanilkový extrakt a ocet, dokud není směs hladká.
  3. V další misce smíchejte mouku, kakao, cukr, jedlou sodu a špetku soli.
  4. Pomalu vmíchejte suché ingredience do banánové směsi, dokud nedostanete hladké těsto.
  5. Rozdělte těsto do formiček na muffiny a dejte péct do trouby po dobu 20-25 minut, nebo dokud nevyšlehají.
  6. Nechejte muffiny vychladnout a podávejte jako dezert nebo svačinu. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *