3. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kibbeh – mleté maso s bulgurem.
zdroj: Recepty 24/7

Kibbeh je tradiční jídlo z Blízkého východu, které spojuje mleté maso s bulgurem do chutné a aromatické směsi. Tento recept zaručuje dokonalou kombinaci koření a textur, které okouzlí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a dejte mu šanci obohatit vaši kuchyni!

Suroviny

  • 500g mletého masa (hovězí, jehněčí nebo kuřecí)
  • 1 hrnek bulguru
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Nejprve si osušte bulgur, přelijte ho vroucí vodou a nechte nabobtnat asi 30 minut.
  2. Na pánvi osmahněte nakrájenou cibuli a česnek na olivovém oleji, dokud zůstanou jemně zlatavé.
  3. Přidejte mleté maso a orestujte ho dozlatova. Přidejte kmín, skořici, sůl a pepř.
  4. Přidejte nabobtnalý bulgur a promíchejte do hladka.
  5. Hotovou směs nechte vychladnout a poté ji zpracujte na malé placičky nebo kuličky.
  6. Podávejte s pita chlebem, zeleninovým salátem a jogurtovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *