3. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na krevetovou pastu s rajčaty, která vám okamžitě zlepší náladu. Skvělá kombinace podmáslé krevet, čerstvých rajčat a italského těstovin vám zaručeně zvedne náladu! Sledujte jednoduchý postup a užijte si lahodnou italskou specialitu připravenou v pohodlí vaší kuchyně. Suroviny:
- 250 g krevet
- 400 g špaget
- 4 rajčata
- 3 stroužky česneku
- olivový olej
- soľ, korenie
- čerstvá petržlenová vňať
Postup:
- Na panvici rozohrejeme olivový olej a orestujeme nakrájaný cesnak.
- Pridáme očistené a nakrájané rajčatá a necháme dusiť asi 10 minút, až sa z nich vytvorí omáčka.
- Pridáme oloupané krevety a necháme ich orestovať dozlatista.
- Varte špagety vo vriacej osolenej vode podľa pokynov na obale. Potom ich sceďte.
- V miske zmiešajte uvarné špagety s krevetami a rajčatami. Podľa chuti pridajte soľ, korenie a nasekanú petržlenovú vňať.
- Podávajte ešte teplé ozdobené ďalšou čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!