3. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné květákové karbanátky s jemnou koprovou omáčkou. Skvělá a zdravá volba pro vegetariány i milovníky klasických českých jídel. Snažte se neochutnat!
Suroviny
- 1 menší hlava květáku
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- strouhanka
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup
- Nastrouhejte květák na hrubém struhadle.
- Přidejte vejce, prolisovaný česnek, jemně nakrájenou cibuli, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
- Formujte karbanátky a obalte je ve strouhance.
- Na pánvi rozpalte olej a smažte karbanátky z obou stran dozlatova.
- Podávejte s koprovou omáčkou a bramborem.