3. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Zdravý a chutný recept na kuřecí korma s mandlovým pyré, který vás překvapí svou lahodnou kombinací chutí. Vyzkoušejte jedinečnou indickou specialitu plnou aromatických koření a lahodného mandlového pyré. Jemná kuřecí kůže se perfektně doplní s křupavými mandlemi a chuťově bohatým omáčkou. S tímto receptem zaručeně ohromíte všechny své hosty!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce korma koření
- 200 ml smetany ke vaření
- sůl a pepř dle chuti
- 100g mandlí
- 1 lžíce másla
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli.
- Přidejte kuřecí prsa nakrájená na menší kousky a opékejte dozlatova.
- Přidejte korma koření, sůl a pepř podle chuti a smetanu ke vaření. Vařte cca 10 minut, než je kuřecí maso hotové a omáčka zahuštěná.
- Mezitím na suché panevi rozpalte máslo a osmahněte na něm mandle, dokud nezačnou vonět a zezlátnout.
- Mandlovou směs rozmixujte v mixéru na jemné pyré.
- Servírujte kuřecí korma s mandlovým pyré a doplňte rýží nebo naan chlebem.