3. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Zážitková korejská hovězí polévka s nudlemi na vašem talíři! Vychutnejte si tradiční korejskou chuť s kombinací šťavnatého hovězího masa a lahodné nudlové základny. Skvělá volba pro milovníky exotické kuchyně, která vás nadchne nejen svým výrazným chutě, ale i snadnou a rychlou přípravou. Navštivte náš recept a pusťte se do vaření!
Suroviny
- 400g hovězího masa (cca 2cm na kousky)
- 1 cibule (nasekaná)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička cukru
- 1 litr hovězího vývaru
- 200g nudlí (např. udon nebo soba)
- 2 mrkve (na tenké nudle)
- 2 cibule na jemné proužky
- 1 paprika na proužky
- 1 lžička sezamového oleje
- čerstvý koriandr a chilli na ozdobení
Postup
- Na pánvi si osmahněte hovězí maso dozlatova na oleji.
- Přidejte nasekanou cibuli, česnek, sójovou omáčku a cukr a restujte dalších pár minut.
- Přidejte hovězí vývar a nechte vařit cca 20 minut, dokud maso není měkké.
- Přidejte nudle a vařte podle návodu na obalu, dokud nejsou měkké.
- Přidejte nakrájenou zeleninu a vařte dalších pár minut.
- Na závěr ochutnejte a podle potřeby přidejte více sójové omáčky nebo cukru.
- Na talíři ozdobte polévku čerstvým koriandrem a nastrouhaným chilli.