2. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi – fermentovaná zelenina zelí.
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi je tradiční korejská pochoutka, která se vyrábí fermentací zelí a další zeleniny s kořeněnou marinádou. Tento chutný a osvěžující pokrm plný probiotiků je nejen lahodný, ale také prospěšný pro zažívací systém. Vyzkoušejte domácí recept na kimchi a dopřejte svému tělu zdravý záchodový zažitek!

Suroviny

  • 1 hlávka zelí (cca 1 kg)
  • 4 mrkve
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g červeného chilli
  • 4 lžičky soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce rybí omáčky

Postup

  1. Na začátku si připravíme zelí – naporcujeme ho, osolíme a necháme odstát přibližně hodinu.
  2. Mezitím si připravíme zbylé suroviny – nastrouháme mrkev, nakrájíme cibuli a česnek, a nakrájíme chilli.
  3. Směs zelí promícháme s nakrájenými surovinami a přidáme sůl, cukr a rybí omáčku.
  4. Vše důkladně promícháme a přesuneme do skleněné nádoby.
  5. Nádobu zakryjeme a necháme fermentovat při pokojové teplotě minimálně 2 dny.
  6. Po 2 dnech můžeme kimchi ochutnat a podle chuti nechat fermentovat déle.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *