2. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi je tradiční korejská pochoutka, která se vyrábí fermentací zelí a další zeleniny s kořeněnou marinádou. Tento chutný a osvěžující pokrm plný probiotiků je nejen lahodný, ale také prospěšný pro zažívací systém. Vyzkoušejte domácí recept na kimchi a dopřejte svému tělu zdravý záchodový zažitek!
Suroviny
- 1 hlávka zelí (cca 1 kg)
- 4 mrkve
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 100 g červeného chilli
- 4 lžičky soli
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce rybí omáčky
Postup
- Na začátku si připravíme zelí – naporcujeme ho, osolíme a necháme odstát přibližně hodinu.
- Mezitím si připravíme zbylé suroviny – nastrouháme mrkev, nakrájíme cibuli a česnek, a nakrájíme chilli.
- Směs zelí promícháme s nakrájenými surovinami a přidáme sůl, cukr a rybí omáčku.
- Vše důkladně promícháme a přesuneme do skleněné nádoby.
- Nádobu zakryjeme a necháme fermentovat při pokojové teplotě minimálně 2 dny.
- Po 2 dnech můžeme kimchi ochutnat a podle chuti nechat fermentovat déle.