2. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodnou baklavu s pistáciemi a skořicí doma s tímto receptem plným orientálních chutí a aromatických vůní. Naučte se připravit tento tradiční dezert krok za krokem a potěšte své chuťové buňky lahodnou kombinací sladkosti, křupavosti a kořeněné skořice. S naším receptem na baklavu s pistáciemi a skořicí se vám jistě podaří připravit tento oblíbený dezert jako z turecké cukrárny.
Suroviny:
- 450 g lístkového těsta
- 250 g mletých pistácií
- 200 g másla
- 200 g medu
- 1 lžička mleté skořice
- 200 g cukru
Postup:
- Nejprve rozpustíme máslo a smícháme ho s mletými pistáciemi a skořicí.
- Na plech vyložený papírem na pečení položíme první vrstvu lístkového těsta. Potřeme ho máslovou směsí.
- Pokračujeme střídáním vrstev těsta a máslové směsi, dokud není všechno těsto spotřebováno.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut, než bude těsto zlatavé.
- Zatím si připravíme medový sirup. Vaříme vodu s cukrem, dokud nepřijme sirupovitou konzistenci.
- Po vyndání baklavy z trouby ji zalijeme medovým sirupem. Necháme dobře vychladnout a můžeme podávat.