2. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Baklava s pistáciemi a skořicí
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodnou baklavu s pistáciemi a skořicí doma s tímto receptem plným orientálních chutí a aromatických vůní. Naučte se připravit tento tradiční dezert krok za krokem a potěšte své chuťové buňky lahodnou kombinací sladkosti, křupavosti a kořeněné skořice. S naším receptem na baklavu s pistáciemi a skořicí se vám jistě podaří připravit tento oblíbený dezert jako z turecké cukrárny.

Suroviny:

  • 450 g lístkového těsta
  • 250 g mletých pistácií
  • 200 g másla
  • 200 g medu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 200 g cukru

Postup:

  1. Nejprve rozpustíme máslo a smícháme ho s mletými pistáciemi a skořicí.
  2. Na plech vyložený papírem na pečení položíme první vrstvu lístkového těsta. Potřeme ho máslovou směsí.
  3. Pokračujeme střídáním vrstev těsta a máslové směsi, dokud není všechno těsto spotřebováno.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut, než bude těsto zlatavé.
  5. Zatím si připravíme medový sirup. Vaříme vodu s cukrem, dokud nepřijme sirupovitou konzistenci.
  6. Po vyndání baklavy z trouby ji zalijeme medovým sirupem. Necháme dobře vychladnout a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *