2. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Kuřecí rizoto s houbami a šalotkou
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte ⁣recept na ‌chutné‌ a jednoduché jídlo? Vyzkoušejte ⁤naše kuřecí rizoto s ⁤houbami a šalotkou. Tato lahodná⁣ kombinace kuřecího masa, krémové rýže a aromatických hub‍ vás rozhodně nenechá na holičkách. Naučte se, jak připravit toto ⁤lahodné‌ rizoto a​ pochutnejte si​ na ⁤skvělém jídle ​plném ⁤chuti a ‌vůně. S naším receptem se připravíte rychle ‍a jednoduše, tak neváhejte a vyzkoušejte ho ‍ještě dnes! ⁢

Suroviny

  • 1 šálku arborio ⁤rýže
  • 400g kuřecích‍ prsou nakrájených na ⁤kostky
  • 200g hub nakrájených​ na plátky
  • 1 střední šalotka nasekaná
  • 2 stroužky česneku​ nasekané
  • 1 ⁣lžíce olivového oleje
  • 600ml kuřecího vývaru
  • 50g strouhaného parmezánu
  • sůl ⁢a ‍pepř ‌podle chuti

Postup

  1. Na pánvi ‌rozehřejte olivový olej a osmahněte ​kuřecí maso dozlatova. Poté jej vyndejte z pánve a ⁢dejte stranou.
  2. Na stejné pánvi osmahněte šalotku a česnek​ do měkka.
  3. Přidejte‌ houby a restujte ​je, dokud‍ nezměknou.
  4. Přidejte rýži a​ restujte⁢ ji asi minutu, dokud není sklenutá.
  5. Postupně přilévejte kuřecí vývar, přibližně po‌ 1/2 šálku, a‍ vařte za občasného míchání, ‍dokud rýže není měkká a vývar vsákne.
  6. Smíchejte kuřecí ‍maso zpět do ‍rizota a‌ přidejte sýr.
  7. Pokud je rizoto příliš husté, přidejte trochu vody nebo vývaru. Pokud je příliš řídké, nechte vařit déle, dokud nepřijme více tekutiny.
  8. Ochutnejte a dochuťte s dle potřeby solí a ⁤pepřem.
  9. Servírujte posypané dalším​ strouhaným parmezánem ‌a můžete ⁤ozdobit nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *