2. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto se žampiony a šlehačkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné italské risotto se žampiony a šlehačkou. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky houbových jídel a jemné chuti smetany. Připravte si jednoduchý a chutný pokrm, který okouzlí vaše chuťové buňky. Zároveň si užijete přípravu jídla, která je stejně tak zábavná jako samotné ochucení pokrmu. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a nechte se očarovat jedinečnou kombinací žampionů a šlehačky v italském stylu.

Suroviny

  • 200g rýže na risotto
  • 300g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 700ml zeleninového vývaru
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý petržel

Postup

  1. Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Cibuli a česnek nakrájejte na jemno.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli s česnekem. Přidejte žampiony a smažte do měkka.
  3. Přidejte rýži a restujte do sklovata. Postupně přilévejte zeleninový vývar a vařte do měkka (cca 18-20 minut).
  4. Přilijte smetanu ke šlehání a promíchejte. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  5. Na závěr přidejte nasekanou petržel a podávejte ihned. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *