2. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Veganský guláš z červené čočky je lahodná a zdravá alternativa tradičního guláše. Tento recept je bohatý na vlákninu a bílkoviny a navíc je rychle a snadno připravený. Podívejte se na náš jednoduchý recept a vyzkoušejte si ho doma!
Suroviny
- 1 šálek červené čočky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 2 mrkve
- 2 brambory
- 400g krájených rajčat
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Červenou čočku důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a necháme odkapat.
- Na pánvi rozpálíme trochu oleje a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájenou papriku, mrkev a brambory a dusíme, dokud zelenina změkne.
- Přidáme červenou čočku, krájená rajčata, rajčatový protlak a koření (sladkou papriku, kmín, papriku, sůl a pepř).
- Podlijeme vodou tak, aby vše bylo ponořené, a necháme vařit alespoň 30 minut, dokud čočka není měkká.
- Případně dochutíme solí a pepřem a podáváme s chlebem nebo rýží.