2. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné batátové hranolky s sladkokyselou omáčkou, která jim dodá unikátní chutě a dokonale je doplní. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle připravit zdravou a chutnou svačinu nebo přílohu plnou vitaminů a minerálů. Nechte se inspirovat a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 2 velké batáty
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička papriky
- 1/2 lžičky kmínu
Postup
- Nejprve si předehřejeme troubu na 220°C.
- Batáty oloupeme a nakrájíme na hranolky.
- V míse smícháme batáty s olivovým olejem, solí, paprikou a kmínem, dokud nejsou všechny hranolky dobře obalené.
- Rozložíme hranolky na plech vyložený pečicím papírem.
- Péčeme v předehřáté troubě asi 25-30 minut, dokud nejsou hranolky zlatavé a křupavé, občas je přehrabujeme.
- Mezitím si připravíme sladkokyselou omáčku podle vlastního receptu nebo můžeme použít hotovou omáčku.
- Hranolky vyndáme z trouby a podáváme s sladkokyselou omáčkou.