2. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi – tradiční pikantní korejská příloha
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční korejskou specialitu s názvem Kimchi! Tato pikantní korejská příloha je plná chutí, které okoření vaše jídlo a přinese do něj zvláštní exotickou chuť. Naučte se připravit si vlastní Kimchi a dopřejte si autentický korejský zážitek přímo u vás doma. Sledujte náš recept a uvařte si jedinečnou specialitu, která osvěží váš jídelníček!

Suroviny

  • 1 velká čínská zelí
  • 1 mrkev
  • 1 ředkvička
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 3 lžíce korejského červeného pepře gochugaru
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce krevetové pasty

Postup

  1. Čínské zelí nakrájejte na menší kousky a osolte. Nechte ho uležet asi 2 hodiny.
  2. Mrkev, ředkvičku a cibuli nakrájejte na tenké nudličky.
  3. V míse smíchejte rybí omáčku, korejský červený pepř, cukr, sójovou omáčku, rybí omáčku a krevetovou pastu.
  4. Přidejte nakrájenou zeleninu a promíchejte, aby se všechny suroviny dobře propojily.
  5. Přesuňte zeleninu a koření do skleněné nádoby a uchovávejte v lednici alespoň týden, abyste dosáhli bohaté chuti kimchi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *