2. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční korejskou specialitu s názvem Kimchi! Tato pikantní korejská příloha je plná chutí, které okoření vaše jídlo a přinese do něj zvláštní exotickou chuť. Naučte se připravit si vlastní Kimchi a dopřejte si autentický korejský zážitek přímo u vás doma. Sledujte náš recept a uvařte si jedinečnou specialitu, která osvěží váš jídelníček!
Suroviny
- 1 velká čínská zelí
- 1 mrkev
- 1 ředkvička
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce rybí omáčky
- 3 lžíce korejského červeného pepře gochugaru
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce krevetové pasty
Postup
- Čínské zelí nakrájejte na menší kousky a osolte. Nechte ho uležet asi 2 hodiny.
- Mrkev, ředkvičku a cibuli nakrájejte na tenké nudličky.
- V míse smíchejte rybí omáčku, korejský červený pepř, cukr, sójovou omáčku, rybí omáčku a krevetovou pastu.
- Přidejte nakrájenou zeleninu a promíchejte, aby se všechny suroviny dobře propojily.
- Přesuňte zeleninu a koření do skleněné nádoby a uchovávejte v lednici alespoň týden, abyste dosáhli bohaté chuti kimchi.