2. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská carbonara s pancettou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte připravit lahodnou Italskou carbonaru s pancettou doma! Tento tradiční italský recept je známý svou krémovitou omáčkou z vajec, sýra parmezán a křupavé pancetty. Podle našeho receptu připravíte dokonalou carbonaru, která vám rozhodně získá srdce vašich blízkých. Buon appetito!

Suroviny:

  • 300g těstovin (nejlépe spaghetti)
  • 150g pancetty
  • 3 vejce
  • 50g parmazánu
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Nejprve uvařte těstoviny dle návodu na obalu a dejte stranou.
  2. Na pánvi orestujte na kostičky nakrájenou pancettu, dokud není křupavá.
  3. V míse smíchejte vejce, nastrouhaný parmazán, sůl a pepř.
  4. Přidejte uvařené těstoviny do pánve s pancettou a promíchejte.
  5. Přilijte směs s vejci a parmazánem a rychle promíchejte, dokud se omáčka nezesladí.
  6. Po dochucení podle chuti můžete přidat více parmazánu nebo pepře.
  7. Servírujte ihned a užijte si lahodnou italskou carbonaru!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *