2. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční vietnamskou polévku Pho Bo plnou chuti a vůní exotických koření. Tento recept vám přinese autentický kousek Vietnamu přímo do vaší kuchyně. Podívejte se, jak připravit lahodnou polévku Pho Bo doma!
Suroviny
- 400g hovězího masa (např. roštěná)
- 200g rýžových nudlí
- 1 cibule
- 4 hřebíčky
- 2 kardamomová semínka
- 1 kus skořice
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 1 limetka
- čerstvá koriandr a muřínek na ozdobu
Postup
- Na suché pánvi opečeme cibuli a koření (hřebíček, kardamom, skořice) a necháme zchladnout
- Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu a přidejte opečenou cibuli a koření, rybí omáčku, cukr a sůl
- Vložte do vývaru hovězí maso a vařte cca 30 minut, dokud není měkké
- Odstraňte maso z vývaru a nakrájejte na tenké plátky
- V dalším hrnci vařte rýžové nudle dle pokynů na obalu
- V misce rozdělte uvařené nudle a nakrájené maso
- Na nudle zalijte horký vývar a ozdobte limetkou, koriandrem a muřínkem
- Hotovou polévku podávejte ihned a podle chuti dochuťte máslem a čerstvě mletým pepřem