2. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizoto s houbami a šalotkou, které se stane skvělou volbou pro večeři nebo oběd. Jednoduchý recept, který se připraví rychle a snadno a určitě potěší i ty nejnáročnější gurmány. Připravte si chutné jídlo plné aromatických houb a jemné šalotky a užijte si skvělou chuťovou explozi. Buďte svými hosty pochváleni za skvělý chuťový zážitek!
Suroviny
- 200g rýže na rizoto
- 500g hub (žampiony, hlívy nebo libovolné jiné houby)
- 2 středně velké šalotky
- 2 stroužky česneku
- 100ml bílého vína
- 1 l zeleninového vývaru
- 50g másla
- 50g strouhaného parmezánu
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm nakrájenou šalotku a česnek.
- Přidejte na plátky nakrájené houby a smažte do doby, než zbaví vodu.
- Přidejte rýži a nechte ji osmahnout. Přilijte víno a nechte vyvařit.
- Postupně přilévejte vývar a vařte do měkka asi 20 minut.
- Přidejte máslo, parmezán a dochuťte solí a pepřem.
- Rizoto nechte chvíli odstát a podávejte posypané nasekanou petrželkou.