2. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s houbami a šalotkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizoto s houbami a šalotkou, které se stane skvělou volbou pro večeři nebo oběd. Jednoduchý recept, který se připraví rychle a snadno a určitě potěší i ty nejnáročnější gurmány. Připravte si chutné jídlo plné aromatických houb a jemné šalotky a užijte si skvělou chuťovou explozi. Buďte svými hosty pochváleni za skvělý chuťový zážitek!

Suroviny

  • 200g rýže na rizoto
  • 500g hub (žampiony, hlívy nebo libovolné jiné houby)
  • 2 středně velké šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 100ml bílého vína
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 50g másla
  • 50g strouhaného parmezánu
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm nakrájenou šalotku a česnek.
  2. Přidejte na plátky nakrájené houby a smažte do doby, než zbaví vodu.
  3. Přidejte rýži a nechte ji osmahnout. Přilijte víno a nechte vyvařit.
  4. Postupně přilévejte vývar a vařte do měkka asi 20 minut.
  5. Přidejte máslo, parmezán a dochuťte solí a pepřem.
  6. Rizoto nechte chvíli odstát a podávejte posypané nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *