2. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné Italské plněné papriky s rajčaty a nechte se unést intenzivními italskými chutěmi. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky italské kuchyně, kteří si rádi dopřejí bohatou a lahodnou večeři. Postup je jednoduchý a výsledkem jsou šťavnaté a chutné papriky plněné pikantním rajčatovým nádvehem. Navíc je to skvělý způsob, jak využít sezónní papriky a rajčata z vaší zahrádky nebo farmářského trhu. Podlezdáváme, že si tuto lahůdku zamilujete!
Suroviny
- 4 větší papriky
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g rýže
- 200 g smetany ke šlehání
- 100 g sýra
- sůl, pepř, oregano, bazalka
Postup
- Na pánvi osmažíme na plátky pokrájenou cibuli a prolisované stroužky česneku.
- Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a necháme chvilku dusit.
- Přidáme uvařenou rýži a smetanu ke šlehání. Dochutíme solí, pepřem, oreganem a bazalkou.
- Papriky očistíme a vydlabeme jim semínka a vnitřek.
- Vyplníme je připravenou směsí a posypeme nastrouhaným sýrem.
- Papriky dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme asi 30 minut, dokud sýr nezezlátne.