2. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Baklava s mandlemi a medem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na tradiční orientální dezert – baklavu s mandlemi a medem. Lahodná kombinace křehkého těsta, křupavých mandlí a sladkého medu okouzlí vaše chuťové pohárky. Snažší, než si myslíte!

Suroviny

  • 450g plátkového listového cesta
  • 300g mletých mandlí
  • 150g rozpuštěného másla
  • 150g cukru
  • 1 lžička skořice
  • 150ml medu

Postup

  1. Na dno pekáčku vložíme 5 plátků listového cesta a potřeme je rozpuštěným máslem.
  2. Smícháme mleté mandle, cukr a skořici a touto směsí posypeme první vrstvu cesta.
  3. Pokračujeme vkládáním dalších vrstev cesta a mandlové směsi, opékáme až do vyčerpání surovin.
  4. Nakonec celou baklavu zespodu i shora zalijeme rozpuštěným máslem.
  5. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut, dokud není těsto zlatavě hnědé.
  6. Pokud ještě horkou baklavu zalijeme rozpáleným medem a necháme vychladnout.
  7. Poté můžeme nakrájet na čtverčky a podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *