1. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Ragu bolognese s tagliatelle a parmazánem
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit tradiční italské jídlo – ragu bolognese s delikátními tagliatelle a posypem parmazánem. Tento bohatý a chutný pokrm je jistým hitem pro milovníky italské kuchyně. Sledujte náš recept a užijte si lahodnou kombinaci ragu omáčky, čerstvých těstovin a lahodného parmazánu!

Suroviny

  • 400 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 stonky celeru
  • 400 g rajčat z plechovky
  • 200 ml červeného vína
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • sůl a pepř podle chuti
  • 400 g tagliatelle těstovin
  • parmazán na posypání
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na olivovém oleji nasekanou cibuli, česnek, mrkev a celer.
  2. Přidáme mleté maso a necháme zesklovatět.
  3. Zalijeme červeným vínem a vaříme, dokud alkohol z vínem nevypaří.
  4. Přidáme rajčata z plechovky, vývar a koření – oregáno a tymián. Osolíme a opepříme podle chuti.
  5. Necháme ragu vařit na mírném ohni minimálně 1 hodinu.
  6. V druhém hrnci uvaříme tagliatelle těstoviny podle návodu na obalu.
  7. Tagliatelle scedíme a smícháme s ragu bolognese.
  8. Počastujeme parmazánem a podáváme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *