1. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéský národní jídlo- Nasi goreng
zdroj: Recepty 24/7

Indonéský národní pokrm Nasi Goreng je lahodná směs smažené rýže s kuřecím masem, zeleninou a vejci, dochucená exotickými kořeními a omáčkami. Připravte si autentický indonéský zážitek doma s tímto jednoduchým receptem na Nasi Goreng!

Suroviny

  • 400g vařené rýže
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 100g hrášku
  • 2 vejce
  • 100g kuřecího masa
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte nasekanou cibuli a česnek.
  2. Přidejte nakrájené kuřecí maso a restujte dozlatova.
  3. Přisypte nakrájené mrkve a hrášek a vařte do měkka.
  4. Přidejte vařenou rýži a promíchejte s omáčkami.
  5. Vytvořte důlek uprostřed a přidejte rozkvedlaná vejce.
  6. Nechte vejce ztuhnout a pak promíchejte se všemi ingrediencemi.
  7. Ochutnejte solí a pepřem a podávejte horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *