1. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Canneloni s ricottou a špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na italské cannelloni plněné ricottou a špenátem. Jednoduchý a chutný pokrm, který jistě potěší i ty nejnáročnější gurmány. Sledujte náš krok za krokem recept a staňte se mistrem italské kuchyně ve svém vlastním domě.

Suroviny

  • 200g canneloni těstovin
  • 500g ricotty
  • 200g čerstvého špenátu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50g másla
  • 100g Parmazán
  • sůl a pepř

Postup

  1. Špenát opláchněte a spařte vroucí vodou, poté ho osušte a nasekejte na hrubé kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na jemno.
  3. Ricottu smíchejte se špenátem, cibulí a česnekem. Přidejte trochu nastrouhaného Parmazánu a koření podle chuti.
  4. Canneloni těstoviny naplňte připravenou směsí a uspořádejte je do zapékací mísy.
  5. Přelijte těstoviny rozehřátým máslem a zakryjte je zbytkem Parmazánu.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 30 minut, dokud těstoviny nejsou zlatavě hnědé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *