1. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční české jídlo, knedlo-vepřo-zelo s omáčkou, které je oblíbené pro svou výraznou chuť a jednoduchost přípravy. Tato lahodná kombinace dušeného vepřového masa, houskových knedlíků a smaženého zelí zalité omáčkou je ideální volbou pro každou příležitost. Podávejte s kvalitním pivem nebo sklenkou bílého vína a užijte si skvělou chuť tradiční české kuchyně.
Suroviny
- 500g hladké mouky
- 250ml vlažné vody
- 1 vejce
- 500g vepřového masa
- 500g zelí
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Nejprve si připravíme těsto na knedlíky. Smícháme mouku s vlažnou vodou a vejcem a hněteme dohladka těsto. Necháme odpočinout asi 30 minut.
- Vyválíme těsto a rozkrájíme na menší kousky, které utvarujeme do knedlíků. Vaříme je ve vroucí osolené vodě asi 15 minut.
- Mezitím si osmahneme na pánvi nakrájené vepřové maso se solí, pepřem a majoránkou. Přidáme nakrájené zelí a dusíme, dokud zelí neměkne.
- Po uvaření knedlíků a zelí s masem můžeme podávat jako tradiční české jídlo. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.